Llista d'espera

Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/03/2022 al 20/03/2022
 • Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
1130

8 dies

13/03/2022

20/03/2022

Llista d'espera

Queden places

EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.

La regió històrica de la Beira Alta és un territori de frontera. Està dominada per la Serra de la Estrela, la més alta del Portugal peninsular.  Serra de neus, de formes rocoses curioses, d’aigua, de misteriosos llacs, mística.  Les “aldeies històriques” li donen sentit, la defensen castells i fortaleses, la beneeixen catedrals i esglésies d’un potent romànic, sever i encantador. Li dóna vida la gastronomia rotunda.  Aquest recorregut està pensat per gaudir del Portugal més íntim, granític , rural i secret.  Per deleitar-nos amb el romànic de Guarda i Viseu, assaborir el ritme de vida del passat en les seues aldeies i respirar el nítid aire de la Serra de la Estrela. El Romànic portuguès és un romànic tardà i desenvolupat entre els segles X i XV. La major part està situat al nord del país, junt els rius Sousa, Tàmega i Duero. Monestirs, esglésies, ponts, castells, torres, etc. tenen en comú l'íntima arquitectura medieval. Aquestes valls riques i poblades des de temps antics gràcies a la fabulosa xarxa hidrogràfica van ser línia de frontera amb l'Islam fins a l'any mil. Les grans famílies de la zona controlaven el seu territori patrocinant la construcció d'esglésies i monestirs sobre els quals tenien un gran control formant part de la trama feudal de l’Estat. Aquest romànic, doncs, té una influència absoluta estrangera però que anirà "vernacularització-se" i adaptant-se al seu país. Fil-per-randa ha unit en aquest viatge el descobriment del Portugal interior amb les ciutats de Guarda i Viseu, els paisatges de la Serra da Estrela i les fortaleses frontereres i una desgustació del millor Porto.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 14/03/2022 al 20/03/2022
 • EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
970

7 dies

14/03/2022

20/03/2022

Reservar

Queden places

Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

A la mort de l'arquitecte castellà, possiblement d'origen flamenc, Andrés de Vandelvira. aquest deixà en el seu testament, entre d'altres, el Segon llibre d'arquitectura de Sebastiniano Serlio. Aquest detall ja ens apropa a la figura del genial i original arquitecte, home d'una gran cultura humanista. Iniciem la primavera fent un periple pels llocs emblemàtics de la seua obra que ens conduiran a gaudir intensament de les ciutats que acolliren les seues creacions. El renaixement a Castella té amb Vandelvira un dels seus principals impulsors. Des de la vila d'Alcaraz i la  magnífica plaça a les ciutats compendi d'aquest renaixement del sud: Úbeda ,Baeza i la catedral de Jaén, obra cimera d'aquest nou art farem un recorregut de sorprenents meravelles. A més unirem al nostre viatge el paisatge del mar d'oliveres que ondulen i dibuisen amb plata i verd els turons andalusos.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 17/03/2022 al 20/03/2022
 • Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
460

4 dies

17/03/2022

20/03/2022

Reservar