TUNÍSIA. La mediterrània i l’orient.


Del 15/02/2019 al 24/02/2019
10 dies
per persona 1390
 • Del 15/02/2019
  al 24/02/2019
 • 10 dies
 • Avió
 • Gran viatge
 • Història

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

TUNÍSIA. La mediterrània i l’orient.

Era un dia de finals d'octubre. La ciutat s'estirava somnolenta, daurada, blava i blanca. Una marinada fresca, plena de salobre, perfumava la ciutat. Vaig anar primer cap al mar. De sobte la vista del cementiri vell. Volaven gavines i alguns gats dormitaven sobre les tombes, desgastades, xicotetes, algunes oblidades. Totes miraven el blau verdós de la mediterrània. Més enllà una cabra netejava amb filosofia les herbetes que creixien poregoses. Sota el cementiri es trobava el port púnic, que plantant-li cara al temps feia el paper de tímid i petit embarcador. Un pescador arreglava la canya. Sobre la ciutat el fort s'estirava possessiu, femení, sense més feina que vore passar el temps. Davant meu el cap d'Àfrica darrere Mahdia. Tunísia és la Mediterrània i l'orient. És Al-andalus, és la València musulmana. Vos proposem un viatge al voltant d'aquest meravellós país. Des de la Cartago púnica a les restes del colonialisme francès. Visitarem les antigues ciutats romanes, les medines més fascinants, les mesquites més autèntiques, muntanyes nevades, deserts lluents, oasis i palmerars de fabula. Un retorn a l'essència que fou –fa segles- el nostre país. V. Climent.

Inclou

 • Pensió Completa
 • Guia FPR
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Hotel
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 28/08/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 25/01/2019

Opcions

 • Habitació individual + 210 €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1390 € + 120 € de taxes


Programació

15 febrer. Vol València-Túnis.

Concentració en Nuevo Centro a les 10h. Trasllat a l’aeroport del Prat. Vol Bcn-Tunis. Trasllat a l’hotel. Hotel a Túnis.(cèntric)  2 nits. Sopar.

16 febrer. Túnis. Cartago i Sidi Bou Said. El blanc i el blau.

Començarem el viatge visitant la medina de Tunis. -UNESCO- amb la misteriosa i fascinant kasba, la mesquita Zituna, el Turbet Bei, els mercats, així com el barri colonial. Dinar. A la vesprada eixirem a vore les ruïnes de la mítica Cartago, per acabar el dia a la vora de la mediterrània a Sidi Bou Said. Sopar.

 

17 febrer. Roma africana. De Tuburbu Majus a Dugga.

Deixarem la capital per endinsar-nos al país. L'aqüeducte de Zaghouan donava beure a Cartago. Les seues ruïnes es conserven esplèndides. De l'antiga Thuburbu Majus queda en peu el capitoli, les termes i la palestra. Més a l'est la ciutat de Dugga. És sense cap dubte una de les joies romanes del nord d'Àfrica.-UNESCO-. Podrem gaudir en tranquil·litat del lloc. Hotel de muntanya a Ain Drahem. Dinar i sopar.

 

18 febrer. Tunísia interior. Bulla Regia i el Kef.

De matí celebrarem la visita del que queda de Bulla Regia, ciutat romana amb cases subterrànies i que encara conserven mosaics espectaculars. Dinar. Després descobrirem el barri àrab i la kasba de El Kef. Una ciutat lluny dels circuits turístics a l'ús i que guarda el record dels refugiats de l'Al-andalus al segle XVII. Hotel a Kairouan. 1 nit. Sopar.

19 febrer. La ciutat santa. Kairouan.

Encetarem el dia visitant els antics monuments de la ciutat: Els estancs aglàbides, el mausoleu del barber, la Zaouia de Sidi Abid El Ghariani, la gran mesquita, la mesquita de les tres portes, etc. Dinar. Continuarem el viatge cap al sud per a instal·lar-nos a Tozeur, ciutat-oasis coneguda com la capital del país de les palmeres. Hotel a Tozeur. 2 nits. Sopar.

 

20 febrer. Oasis, barrancs i palmeres. Chebika-Tamerza- Mides – Nafta.

Eixirem en vehicles tot terreny cap als oasis de muntanya a Chebika, al cor de les muntanyes de l'Atles. Després els oasis de Mides i el seu canó famós on es varen rodar algunes escenes de la pel·lícula el pacient Anglés. Dinar. La vesprada passejarem el palmerar de Nafta així com aquesta ciutat amb una arquitectura típica de rajola. A la nit es podrà participar de forma opcional a un espectacle folklòric a l'oasi de Tozeur. Sopar.

 

21 febrer. La porta del desert. Tozeur-Chott el Jerid-Douz.

La ciutat antiga de Tozeur ens mostrarà la meravellosa arquitectura de l'adob. Eixirem cap al llac salat Chott el Jerid. És la depressió salina més gran de Tunísia i ens mostra un paisatge salí impressionant. Pararem per gaudir de lloc. Dinar. Arribarem després cap a la porta del desert: Douz. Visitarem el mercat setmanal que uneix totes les poblacions beduïnes. A la vesprada anirem cap al desert de Zaafrane. Possibilitat opcional de muntar en camell pel desert. Hotel a Douz. Sopar.

 

22 febrer. Un suau olor a menta. Tamezret- Sfax-El Djem-Mahdia.

Tamezret és un poble berber conegut pels seus cementiris de pedra. Farem una visita panoràmica. Arribarem a Sfax, envoltada de camps d'oliveres, per a visitar la medina àrab on les tradicions i els oficis artesanals encara perduren. La medina està encerclada permuralles quees conserven pràcticament intactes. Dinar. Aquest mateix dia ens atordirà la visita de l'amfiteatre romà al Djem, tercer en el món, amb una capacitat de 35000 espectadors. Hotel a Mahdia. Sopar.

 

23 febrer. La costa de les meravelles. Mahdia-Monastir-Susa.

L'encantadora ciutat de Mahdia s'estira davant la mediterrània i s'ompli de llum. Ens apassionarà la porta monumental d'entrada a la ciutat, la deliciosa medina i el cementeri marí. Dinar. Vorejant la costa ens aturarem per encisar-nos amb el ribat de Monastir, i amb la perla de la costa- que allí anomenen Sahel- la vital Susa. Tindrem temps lliure per a gaudir de les compres al seu mercadet típic. Hotel a Tunis. Sopar.

 

24 febrer. Xicotets fragments de vida. El Bardo.

Abans de partir cap a València visitarem el palau-museu de El Bardo. Tunísia posseïx una de les col·leccions de mosaics més importants del món herència del passat romà. Mosaics que vénen de totes les parts del país: Hadrumetum-l' antiga Susa-, Dugga, Cartago, Útica. Així com troballes submarines de Mahdia, escultures de marbre, etc. El palau mateix és un monument en si. Al migdia eixida cap a l'aeroport. Dinar liure. Trasllat i vol Tunis-Bcn. Arribada a València cap a les 21hVisitarem