País Basc francès i Bearn. Biarritz, San Juan de Luz,...


Del 08/10/2020 al 12/10/2020
5 dies
per persona 570
 • Del 08/10/2020
  al 12/10/2020
 • 5 dies
 • Clàssic
 • Bus
 • Arquitectura

 • Arnau Zapata

Descripció

País Basc francès i Bearn. Biarritz, San Juan de Luz,...

L'any 1790 per una llei de l'Assemblea constituent es crearen els departaments francesos. El departament de Basse-Pyrénées aglutinà dues entitats culturalment i socialment molt diverses. L'anomenat país basc francès i el Bearn. L'any 1968 el departament canvia de nom passant a dir-se Pyrénées Atlantiques. El nostre viatge ha estat dissenyat per gaudir d'aquesta gran i encantadora diversitat. Passarem de la descoberta de les regions basques del nord: Lapurdi o la Costa Basca, Zuberoa i la Baixa Navarra - l'antiga "merindad de Ultrapuertos"-  a una incursió al país de Bearn. De seguida trobarem que alguna cosa ha canviat, que estem en un altre “món”. En aquesta escapada agafarem el millor que ens ofereixen les terres dels Pirineus Atlàntics, amb passejos per les principals poblacions i  meravellant-nos dels incipients colors autumnals que el paisatge basc i bearnès ens brinda.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • 2 Mitjes Pensions
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 09/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + 150 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Arnau Zapata
Història.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 570 €


Programació

*A causa de l'actual situació pel Covid19 i de l'antelació amb la qual es realitza el programa, les visites poden sofrir canvis

 

8 octubre. València - Baiona

Eixida des de Nuevo Centro a les 07.00h cap a Bayona. Hotel a Bayona/Bayonne. 4 nits. Sopar.

 

9 octubre. Baiona - Tren de Larrun.

Baiona és una prospera vila comercial i industrial i capital administrativa del País Basc Francès. Lloc de pas a la confluència dels rius Nive i el Adur i final del territori de parla basca en contacte amb la Gascunya. Farem una visita dels seus principals barris: La Gran Baiona i la Xicoteta Baiona. La catedral de Santa Maria d'estil Gòtic amb el claustre, el Pont St. Esperit, la Rue de la Monnaie, la Rue Argenterie, el moll del riu Nive, el castell vell, el Jardí botànic, etc. Com va dir Victor Hugo:"La vila no pot ser més graciosa, situada al mig de verds turons." A la vesprada agafarem el trenet de Larrun/Larhune. Aquest trenet de via estreta ens portarà en una deliciosa excursió al cim de Larrun, muntanya de 905 m i des de on es pot vore tota la costa basca des de les landes fins a Sant Sebastià. Sopar.

 

10 octubre.  Baixa Navarra - Biarritz.

La Baixa Navarra era una de les Merindades-divisions administratives- del Regne de Navarra. L'any 1512 Ferran II d'Aragó va conquistar aquest regne però va ser el seu nét l'emperador Carles V el que la va abandonar per la seua difícil defensa. Associada a la casa regnant d'Albret aquest territori esdevingué part de França. Descobrirem els seus magnífics paisatges i pobles. Sant Joan al Peu del Port/St. Jean Pied-De-Port, vila famosíssima pel camí de Sant Jaume, el poblet d'Ezpeleta, famós pels seus "pimentons del piquillo" i els cavalls "pottok". A la vesprada passejarem la ciutat de Biarritz on podrem gaudir del seu ambient, que tant va agradar a l'ínclita Eugenia de Montijo. 

 

11 octubre. Bearn - La Bastida.

La històrica regió del Bearn va estar lligada des de l'època medieval al comtat de Foix. No va ser fins a 1620 que França s'annexionà definitivament el vescomtat. Diuen els tòpics que els bearnesos són oberts i cordials, amb un toc de tristesa i timidesa, diplomàtics, curiosos, innovadors. Tindrem un dia per descobrir el seu dolç paisatge i els pobles més a l'oest del país. Orthez, capital antiga que encara conserva part de l'esplendor i atmosfera medieval amb el pont vell i les cases tradicionals. Sauveterre-de-Béarn, emplaçat en un lloc bucòlic i encisador amb les restes del pont de la llegenda. De tornada al País Basc ens aturarem per fer un passeig a La Bastide Claience/ Bastida, lloc de refugi d'espanyols que fugien de la Inquisició i de Jueus expulsats de la península. 

 

12  octubre. San Juan de Luz.

El dia de tornada visitarem San Juan de Luz. La bella ciutat va ser escenari dels esposoris entre Lluís XIV i la infanta Maria Teresa d'Habsburg, per segellar la Pau dels Pirineus. Emplaçada al fons d'una xicoteta badia compagina l'activitat pesquera amb la turística. Passejarem pel centre destacant l'església de Sant Joan Batista i el Moll de la Infanta. Després tornada a València.Visitarem