Queden places lliures

Londres. Cosmopolita i Oberta.

Londres és la ciutat més gran d'Europa. De fundació romana i capital de la província de Britània, va ser, després del col·lapse de l'imperi, abandonada. Però la Història tenia destinada a la vella Londinium una nova, prospera i llarga vida. De nou “cap i casal” del regne d'Anglaterra, va ser des d'aleshores centre de la vida del país. L'edat mitjana acaba en l'època Tudor quan la monarquia se separa de l'església catòlica. L'antiguitat revisada per Palladio es va convertir en la principal font d'inspiració dels arquitectes - Robert Adam, John Nash - que, al segle XVIII, van donar a Londres un toc característic. Nash va dissenyar així Regent's Park i els seus voltants. Després el segle XIX la convertí en capital d'un Imperi. Des de llavors Londres ha aconseguit ser una de les ciutats culturalment més actives del món. Volem aquesta primavera visitar-la centrant-nos en els principals atractius artístics i descobrir-la en aquesta època de l'any, on els seus preciosos parcs adquireixen unes tonalitats que van dels verds tendres a la floració de totes les flors que els anglesos cuiden amb passió. Com ben bé deia l'escriptora Virginia Woolf: Londres és encantadora. Isc i és com si de sobte aparegués una estora màgica sobre la qual em sent transportada al si de la bellesa sense aixecar ni un dit.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 5
    dies

    5 dies

    Del 01/05/2024 al 05/05/2024
  • Londres. Cosmopolita i Oberta.

  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1195

5 dies

01/05/2024

05/05/2024

Reservar

Últimes places lliures

Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.

No sempre els topònims encerten a definir amb claredat el lloc que anomenen, en aquest cas no hi ha dubte. És una ribera tallada a força de la tenacitat i de l'espenta del riu Sil, i és sagrada perquè la presència d’anacoretes i monjos va ser tan aclaparadora en altres temps que les verdes vores del riu van acabar per poblar-se de monestirs i fundacions religioses. Aquesta Setmana Santa vos presentem el viatge a les màgiques terres gallegues. La "ribeira sacra" és un dels llocs més fascinants de tota Europa el qual recorrerem totalment descobrint un món ple de paisatges meravellosos i assaborint la increïble gastronomia gallega que no desmereix en absolut aquest país ple de sorpreses sense fi. És també, en paraules del gran geògraf gallec Ramón Otero Pedrayo, “Un país no passatger, perquè resulta impossible arribar-hi per casualitat”.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 6
    dies

    6 dies

    Del 28/03/2024 al 03/04/2024
  • Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.

  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
980

6 dies

28/03/2024

03/04/2024

Reservar

Llista d'espera

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Pasqua 2024

Al centre d'Àsia seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un viatge cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina..El camí que al llarg de segles utilitzaven de canal amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que hui proposem com a gran viatge de Pasqua. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única amb els seus imponents monuments arquitectònics… Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 10
    dies

    10 dies

    Del 28/03/2024 al 07/04/2024
  • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Pasqua 2024

  • Guia

    Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2085

10 dies

28/03/2024

07/04/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Egipte. La forma de l’eternitat.

L'any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori començar una campanya militar a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors en arribant davant les piràmides digué: Soldats: Quaranta segles ens contemplen. Quaranta-dos segles després aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us suggerim descobrir o redescobrir l'Egipte, "la mare del món", el "do del Nil". Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tan ple d'imatges que és difícil poder assimilar d'un cop totes elles. Des de fa set mil anys que la humanitat transita aquesta terra de màgia que com un riu de temps ha vist passar les vides de tantes civilitzacions; l'Egipte faraònic amb totes les meravelles, la conquesta grega d'Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la darrera reina, la mítica Cleòpatra, Roma i la seua descendència: Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe. L'islam amb la fundació d'una nova capital "la victoriosa" és a dir, El Caire, fatimís i Mamelucs, croats, Turcs, francesos, anglesos, alemanys i amb tots ells una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos... Sereu testimonis de l'eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: l'home té por al temps i el temps només té por a les piràmides.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 10
    dies

    10 dies

    Del 28/03/2024 al 07/04/2024
  • Egipte. La forma de l’eternitat.

  • Guia

    Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2865

10 dies

28/03/2024

07/04/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…

El territori que anomenem "les Marques" en realitat és una creació noucentista. Durant molts segles aquesta terra entre l'adriàtic, l'Úmbria i els Abruços, formà part dels desapareguts Estats Pontificis. El govern de la Marca i l'antic ducat d'Urbino juntament amb el Varano són el conjunt que ara anem a visitar: les Marques. Aquest programa de viatge l'hem dissenyat per a conéixer amb profunditat la "terra marquesana". País romanitzat ja de molt antic, ha anat afegint tots els estils artístics que podem conèixer en Europa. Destaquem el "gòtic adriàtic" així com la gran quantitat d'edificis romànics que poblen les verdes i delicioses valls. Aquesta regió plural i amb identitats tan diverses serà explorat com a gran novetat en FPR per a viure i gaudir d'una Itàlia d'excel·lència fora del turisme de masses. Tot un viatge amb l'estil FPR.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 7
    dies

    7 dies

    Del 29/03/2024 al 05/04/2024
  • Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…

  • Guia

    Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1675

7 dies

29/03/2024

05/04/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Macedònia del Nord i Kosovo. Una història dels Balcans.

Fil-Per-Randa vos presenta per aquesta Pasqua la visita aprofundida de dos xicotets països balcànics fora dels circuits turístics comuns. I vos els presentem junts perquè la seua història es complementa perféctament. Aquest descobriment intens ens farà entendre i compartir la història dels Balcans, així, en majúscula. Kosovo, xicoteta república d'ètnia majoritàriament albanesa intenta sobreviure al bell mig d'aquesta extraordinària península i Macedònia del Nord, que a la fi ha aconseguit tindre un nom reconegut internacionalment. Aquest gran Tour ens portarà als amants de l'art i el paisatge a gaudir de les joies que aquests països guarden i que miraculosament han arribat als nostres dies. Tota una plèiade de Monestirs, esglésies, mesquites i madrasses. A més de la intensa vida en les ciutats i els seus carrers, places i terrasses, gaudint d'una gastronomia local plena de matisos barreja de cuina mediterrània amb tocs de l'orient. Sumant-li un paisatge grandiós, de muntanyes i llacs fabulosos. Tenim un viatge únic.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 7
    dies

    7 dies

    Del 31/03/2024 al 07/04/2024
  • Macedònia del Nord i Kosovo. Una història dels Balcans.

  • Guia

    Ens acompanyarà Àngel Barcelona, Història i professor d'Educació Física
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1595

7 dies

31/03/2024

07/04/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Atenes-L’àtica-L’argòlida-Illes Saròniques.

Vos proposem celebrar les festes de Pasqua a la fabulosa i mítica Atenes complementada amb excursions per l'Àtica, l’Argòlida i les illes del golf Sarònic. Bressol de la nostra civilització, Grècia no és un país com els altres. Allí naix una gran part de la cultura occidental des de la filosofia a l'art. Visitarem els llocs imprescindibles de la megalòpoli actual: l'Acròpolis amb els seus monuments, el barri de plaka, vital i replet de grans atractius històrics, el Museu de l'acròpolis i el de vegades deixat de banda Museu Benaki. Pujarem al turó de Filopapo per gaudir de les millors vistes de l'acròpolis i la ciutat. La regió Atenès té una gran quantitat d'atractius: El cap Sunio, el temple de Braurion, el medieval monestir de Dafni, etc. En el golf Sarònic apareixen unes illes fantàstiques  Egina on trobarem un dels temples millors conservats de l'antiguitat el d'Afaia. La marinera illa de Hydra i l’encantadora Poros.  A més visitarem l’antiga capital Nauplio així com Corint. Tot un fascinant viatge per gaudir al retorn de la llum  del millor del món antic.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 01/04/2024 al 08/04/2024
  • Atenes-L’àtica-L’argòlida-Illes Saròniques.

  • Guia

    Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1830

8 dies

01/04/2024

08/04/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Borgonya. Romànic a “La Moutarde”.

Si preguntarem als europeus de l'edat mitjana o a l’inici de la  moderna quin és el país europeu més ric, molts contestarien: La Borgonya. Ducat-comtat de gran prestigi va ser absorbit per França ja al segle XVI deixant a la monarquia hispana només- fins aleshores titular del país- el comtat borgonyó de "Charolais". En aquesta terra han florit totes les edats de l'art. Seguint la tradició de Fil-per-randa de mostrar cada any una regió romànica a Europa vos proposem aquesta vegada la Borgonya. Hem seleccionat seguint les indicacions de les grans enciclopèdies franceses una sèrie de peces mestres d'aquest estil artístic que tant estimem. La capital històrica és Dijon que visitem absolutament. Anirem cada dia descobrint una obra cimera d'aquest art medieval. A més hem unit -com és marca de la casa- a la contemplació de l’art, gaudir del paisatge que la Borgonya regala en aquesta època de l'any on tot és una explosió de verds intensos puntejats per grandiosos massissos de flors.  Un grandíssim viatge a la terra de Colette que ens ompli el cor acompanyats per V. Climent- Història i Art-que ens portarà als secrets millor guardats de la bellíssima Borgonya.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 23/04/2024 al 30/04/2024
  • Borgonya. Romànic a “La Moutarde”.

  • Guia

    Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1670

8 dies

23/04/2024

30/04/2024

Reservar

Llista d'espera

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Maig 2024

Al centre d'Àsia, seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un gran tour cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina. El camí que al llarg de segles utilitzaven de via  amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que vos proposem com a gran viatge de Primavera, una de les millors èpoques per visitar el centre asiàtic. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única al món amb els seus imponents monuments arquitectònics: Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 11
    dies

    11 dies

    Del 26/04/2024 al 06/05/2024
  • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Maig 2024

  • Guia

    Ens acompanyarà Imma Rodilla, Gestora turística i guia FPR.
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2150

11 dies

26/04/2024

06/05/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. 3er Grup.

Al centre d'Àsia, seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un gran tour cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina. El camí que al llarg de segles utilitzaven de via  amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que vos proposem com a gran viatge de Primavera, una de les millors èpoques per visitar el centre asiàtic. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única al món amb els seus imponents monuments arquitectònics: Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 11
    dies

    11 dies

    Del 07/05/2024 al 17/05/2024
  • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. 3er Grup.

  • Guia

    Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2190

11 dies

07/05/2024

17/05/2024

Reservar

Queden places lliures

Les Cíclades. Santorini-Míkonos-Delos-Syros.

Les illes gregues són un poc la imatge idíl·lica i somniada de la Grècia sencera. Les seues cases d'un blanc impol·lut amb esglésies de caràcter íntim, carrers encalats, buguenvíl·lies esplendoroses que saluden la vida mediterrània, i el blau profund, intens, turquesa i maragda que per tot arreu ens situa al bell mig de l'Egeu, mar mític, ens donen la benvinguda. Cíclades, cercle, i al seu centre Delos, illa d'Apol·lo, guardiana d'aquella lliga Atenesa que dominà l'espai grec, tan xicotet vist en l'actualitat i tan gran en Bellesa, Història i Art, tot en majúscula. FPR no havia visitat mai aquest arxipèlag i no podíem esperar més. Abans de l'arribada del turisme invasiu de sol i platja vos presentem una proposta única en la vida per a conèixer - amb l'estil FPR- el millor d'algunes d'aquestes illes inoblidables i arrebossant de vida en arribar la llum solsticial.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 9
    dies

    9 dies

    Del 17/05/2024 al 25/05/2024
  • Les Cíclades. Santorini-Míkonos-Delos-Syros.

  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
2160

9 dies

17/05/2024

25/05/2024

Reservar

Queden places lliures

El Maestrat Aragonès. Les Passarel·les de Valloré.

Al Maestrat aragonés, el riu Guadalope ha anat tallant al llarg del temps les roques desordenadament ordenades de la serra que envolta Aliaga. Ha esculpit gorges amagades a la vista però d'una bellesa oculta que ara podem recòrrer per gaudir d'ella. “La Hoz Mala” i “la Boca del Infierno” conformen uns espais fluvials agrestes i magnífics que atrauen a qualsevol amant de la natura per la seua especularitat i singularitat. Farem un recorregut per aquest espai apartat de les aglomeracions d'altres llocs al Maestrat per descobrir no només les gorges sinó a més els seus diminuts pobles d'un encant i solitud hipnòtics.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 3
    dies

    3 dies

    Del 24/05/2024 al 26/05/2024
  • El Maestrat Aragonès. Les Passarel·les de Valloré.

  • Guia

    Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
460

3 dies

24/05/2024

26/05/2024

Reservar

Llista d'espera

Escapada al Mont Blanc. Chamonix. Annecy.
JUNY 2024

Vist des del cel els Alps són un continent complet. Aquesta mítica i sensacional cadena muntanyosa separa la península italiana de la resta d’Europa formant un arc des de la Riviera francesa fins a la península d'Ístria i més enllà. El viatge als Alps és un dels més satisfactoris que puguen haver-hi a Europa. Les muntanyes amb neus perpètues i el cim màxim de l'Europa -amb permís del caucàsic Elbrus- el Mont Blanc, són el decorat fastuós d'un viatge replet de sorpreses fantàstiques. En Fil-per-randa volem mostrar-vos els Alps en tot el seu esplendor al arribar el bon temps. Farem un Tour amb algunes de les vistes més impressionants d'Europa, pujant amb els telefèrics per gaudir còmodament del millor espectacle dels Alps. No oblidem la visita de la qual va ser capital de la Savoia: Annecy.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 5
    dies

    5 dies

    Del 03/06/2024 al 07/06/2024
  • Escapada al Mont Blanc. Chamonix. Annecy.

    JUNY 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
990

5 dies

03/06/2024

07/06/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.
Sant Joan

Quan l'any 1659 se signà el tractat dels Pirineus, els catalans de les comarques del Rosselló, el Conflent, el Vallespir i una part de la Cerdanya no podien imaginar, igual que el govern de la Generalitat catalana, que això seria "definitiu". De fet, anys després el rei de França intentà intercanviar eixes precioses comarques pel territori de Charolles, al nord de l'actual França. Durant molts anys els catalans del nord viviren la seua vida sota la fèrula de la monarquia francesa i després d'aquella República que dividí França com qui divideix un pastís imposant la llengua francesa com a “única”, destruint un patrimoni cultural preciós sota el paraigua de la igualtat, això sí, la seua. Volem descobrir en un curt però intens viatge les terres nord-catalanes. Farem un recorregut des de la seua capital Perpinyà, centre del món segons Dalí, per anar desgranant cada dia una part d'aquestes comarques delicioses. La costa Vermella continuació de la "Brava", amb pobles d'un encant màgic com Cotlliure i les vistes al blau i feroç Mediterrani. El castell de Salses, frontera indubtable de Catalunya amb el Llenguadoc francès. Monestirs que expliquen l'art romànic català com Sant Miquel de Cuixà i Sant Martí del Canigó o Santa Eulàlia i Santa Júlia d'Elna. Això i més sota l'ombra del mític Canigó en arribar els focs de Sant Joan. 

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 5
    dies

    5 dies

    Del 20/06/2024 al 24/06/2024
  • El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.

    Sant Joan
  • Guia

    Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
780

5 dies

20/06/2024

24/06/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Els Dolomites. Trentino. Alto Adige. Süd Tirol.
JULIOL 2024

Va ser el geòleg francès Dieudonné Dolomieu qui va descobrir les propietats d'aquest tipus de roca, en el seu honor se la denominà Dolomita. Fa 250 milions d'anys aquestes muntanyes estaven sota el mar acumulant petxines, corals i algues. Fa "només" 70 milions d'anys emergiren.  A causa de la concentració de fòssils i minerals,al capvespre, quan el sol comença a il·luminar-les, transforma la seua aparença acolorint-les amb tonalitats  que van del roig sang al roig pàl·lid, del taronja al pomelo. Vos presentem aquest estiu el Viatge al Trentino-Alto Adige/Sud Tirol com a novetat absoluta. Hem compilat el millor de les visites culturals amb les vistes més fabuloses de les muntanyes que el gran Le Corbusier va definir com "l'arquitectura natural més perfecta del món". Gaudirem d'eixa dualitat italo-germànica que és el Sud-Tirol: Bozen, Bruneck, Brixen entre d'altres així com una visita a Trento, la ciutat del concili. Afegirem  passejos a llocs emblemàtics de les Mítiques Muntanyes.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 13/07/2024 al 20/07/2024
  • Els Dolomites. Trentino. Alto Adige. Süd Tirol.

    JULIOL 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1565

8 dies

13/07/2024

20/07/2024

Reservar

Últimes places lliures

Berlin – Potsdam. Gran Exposició Caspar David Friedrich.

El gran director Rainer W. Fassbinder va dirigir l'any 1980 la sèrie basada en la novel·la d’Alfred Döblin: Berlin Alexanderplatz. En ella es conta la tràgica història de Franz Biberkopf, que ix de la presó i es proposa portar una vida "decent", cosa que li resultarà  impossible, ja que es vorà devorat pel submón del Berlín dels anys 20. És aquesta ciutat l'escenari de Fassbinder i Döblin, tres personatges per una mateixa història, la que volem descobrir. La Berlín dels anys vint del segle passat, hereva de la Prússia imperial, ja no existix, però s'ha anat reinventant per a tornar a ser una gran capital europea amb una força poques vegades vista al continent. En aquest viatge i visita a Berlín caminarem pels seus carrers amb entusiasme, aturant-nos en les seues façanes, davant una geografia humana inigualable. Berlín ha aconseguit sobreviure i recompondre's segle darrere segle, adaptant-se als nous temps i com el protagonista de la novel·la ens deixarem arrossegar per la nova vitalitat del Berlin d'inicis del segle XXI.A més tindrem dues visites extraordinàries: Potsdam compendi del món Prussià i la gran exposició que durant pocs mesos s'exhibix a l'Alte Nationalgalerie de gran part de l'obra de Caspar David Friedrich màxim exponent del romanticisme alemany.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 7
    dies

    7 dies

    Del 18/07/2024 al 24/07/2024
  • Berlin – Potsdam. Gran Exposició Caspar David Friedrich.

  • Guia

    Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
1210

7 dies

18/07/2024

24/07/2024

Reservar

Queden places lliures

Els Cantons Alemanys de Suïssa
ESTIU 2024

Al cor d'Europa està Suïssa, la Confederació helvètica és el seu nom oficial. Tenim al cap la imatge de les altes muntanyes de neus perpètues, valls profunds de verds intensos, llacs de blaus maragda, cabanes i pobles enfilats en pendents de vertigen. Tot açò ens fa perdre de vista les grans ciutats que donen al país tot el impromptu cosmopolita. Viles laborioses com poques, amb una protecció absoluta dels barris antics -mai tocades per la guerra- i que es combinen absolutament amb l'arquitectura més contemporània. Els Museus són d'impressió amb unes col·leccions que meravellen a qualsevol amant de l'art. Vos presentem aquest estiu el viatge a la Suïssa més dinàmica, al país més tranquil d'Europa amb les capitals dels cantons del nord: Zúric, rica i famosa, Basilea multicultural i moderna, Lucerna cuidada a l'extrem, Berna bombonera medieval i capital confederal. A més els museus com la fundació Beyeler, el museu Paul Klee o el Vitra Design, etc. Un viatge ple de meravelles als peus dels Alps.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 07/08/2024 al 14/08/2024
  • Els Cantons Alemanys de Suïssa

    ESTIU 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1740

8 dies

07/08/2024

14/08/2024

Reservar

Queden places lliures

Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.
ESTIU 2024

L'any passat Fil-per-randa va fer un viatge fantàstic per l’est de Polònia. Però el país encara té moltes altres regions  per descobrir. Aquesta vegada vos presentem la visita de l’occident partint de Cracòvia i fins a Poznan. De fet, recorrerem les terres de l'anomenada Gran Polònia, la Xicoteta Polònia i la Silèsia. Aquesta última formà part d'Alemanya fins a la Segona Guerra Mundial quan es va incorporar a l’Estat Polonès. El nostre recorregut ens portarà a gaudir de la gran arquitectura que la història ha deixat en cadascuna d'aquestes belles regions. Cracòvia és monumental, plena d'encant, impregnada d'una idea "catòlica i romana". El castell, la gran plaça amb la catedral, el mercat, etc. tot un recorregut ple de meravelles. Una joia desconeguda i oculta és Wroclaw, l'antiga Breslau alemanya. La ciutat vella és deliciosa i recuperada totalment: esglésies i monestirs, tots ells d'una esplendor radiant.. El paisatge canvia al recórrer el camí cap a Poznan. Ciutat dinàmica i acollidora que podem visitar tota ella passejant-la. L'est de Polònia és un destí d'estiu ple d'encants d'una Europa una mica desconeguda i secreta.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 13/08/2024 al 20/08/2024
  • Cracòvia-Silèsia-Gran Polònia.

    ESTIU 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1615

8 dies

13/08/2024

20/08/2024

Reservar

Llista d'espera

Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

Fil-pe-randa vos presenta com a Gran Viatge  el descobriment de la  Catxemira i el Ladakh. El nord de l'Índia ens ofereix una de les regions més fascinants al cor de l'Himàlaia on trobem una confluència de creences que van  del budisme predominant a l'hinduisme i l'islam. Apartat de les clàssiques rutes de turisme a l'Índia conserva alguns dels paisatges més purs del món. El Ladakh, regió coneguda com la "terra dels passos" té una bellesa desolada, tancada entre els congostos de l'Himàlaia i es anomenada "el Petit Tibet" o" l'últim Shangri-la". La Catxemira va ser per als emperadors mongols refugi estiuenc de les insuportables calors asiàtiques. Amb un clima alpí atrau els viatgers més indòmits, ja que durant molts anys ha estat tancat al turisme. La seua capital Srinagar té com a simbol per les cases-vaixell així com l'arquitectura de les mesquites i els carrers del barri antic que no han canviat des de l'època mongol. A més de ser la terra de les muntanyes nevades, les cascades brillants, els shikaras (taxis aquàtics), els extensos camps de flors , el Caixmir també és famós per les seves artesanies úniques: paper maché, fusteria, joies de pedra, Xals de Pashmina i Shahtush, teixit de catifes i argenteria. Les arts i l'artesania d'aquesta regió tenen més de cinc-cents anys d'antiguitat i conserven una marcada empremta persa. A més hem apreciat visitar la bulliciosa Delhi i estant al nord de l'Índia no podíem deixar  de regalar  l’extraordinària visita al Taj-Mahal a Agra.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 15
    dies

    15 dies

    Del 14/08/2024 al 28/08/2024
  • Caixmir-Ladakh-Delhi-Agra-L’himàlaia Indi. El Xicotet Tibet.

  • Guia

    Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
3390

15 dies

14/08/2024

28/08/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.
AGOST 2024

El comtat de Flandes va ser fundat al segle X. Des d'aleshores fins hui  ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D'aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit malgrat tot ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la tova revolució industrial,des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l'art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la unió europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta les ciutats que donen forma la regió: La màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord, Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 15/08/2024 al 22/08/2024
  • Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
1670

8 dies

15/08/2024

22/08/2024

Reservar

Queden places lliures

Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.
AGOST 2024

Al bell mig de l'Atlàntic, les Açores conformen un conjunt d'illes  orientades d'oest a est. Sant Miquel pertany a l'oriental. Conegudes pel seu famós anticicló, pocs han tingut l'oportunitat de gaudir d'eixe fascinant miracle de la natura, de paisatges producte de milers d'anys d'activitat volcànica, les famoses "Caldeira". FPR vos proposa una acurada selecció del millor d'aquesta illa -gastronomia inclosa- i tot amb l'esperit de les Açores: Calma, natura i escalfor humà. Les Açores són una les restes segures d'aquella mítica Atlàntida, tot un continent trobat amb les millors vistes de l’oceà atlàntic, d'una bellesa única.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 19/08/2024 al 26/08/2024
  • Les Açores-Illa De São Miguel. L’atlàntida Trobada.

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1670

8 dies

19/08/2024

26/08/2024

Reservar

Llista d'espera

Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius
AGOST 2024

A les vores del Bàltic, les Repúbliques d'Estònia, Letònia i Lituània, s'aferren fortament a la seua independència recobrada i assumeixen una europeïtat absoluta. Fortes per la seua originalitat ètnica i lingüística, totes tres entren en la Història d'Europa al segle XIII durant el desenvolupament de la Hansa. Els cavallers teutònics foren els senyors d'aquells territoris després d'una cristianització feroç. Podem dir d'elles que cadascuna té unes característiques pròpies que les fan úniques malgrat que se les agrupe sempre. Farem un recorregut per les tres capitals. Les tres fantàstiques i diferents. En elles trobarem un compendi del millor de l'art medieval "teutó" i una explosió extraordinària del que anomenen modernisme o Art Decó. Tot un periple a la vora d'eixe mar poc salat, quasi dolç, de tonalitats blau-ambarines envoltat de boscos i llacs d'una quietud a prova de somni.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 20/08/2024 al 27/08/2024
  • Capitals bàltiques. Tallin - Riga - Vílnius

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Daniel M. Meyer, Guia FPR i Politòleg
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
1540

8 dies

20/08/2024

27/08/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Pas De Calais - Alta Picardia - Lille
AGOST 2024

El nord atlàntic francés ens regala un país marítim, de vents frescos, vivificants, que alleugen les calors de l'estiu. Un fantàstic territori que és compendi d'art, cultura i natura. Hem preparat una visita a aquestes comarques per descobrir cadascun dels racons que ens regala aquesta terra a mig camí entre Flandes i França. La gran capital és Lilla- Lille-. Ciutat que és una aglomeració europea de les més importants i actives del continent. Des d'ella anirem coneixent la regió. La costa té una energia marítima, de platges arenoses a perdre de vista puntejada per alguns penya-segats que ens allarguen la vista cap a l'illa britànica. L'interior està compost per turons suaus i pobles i ciutats de gran desenvolupament cultural. La Bèlgica també està molt a prop pel que farem una excursió per visitar-la així com al Museu del Louvre a Lens, una perspectiva nova de l’Art.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 8
    dies

    8 dies

    Del 22/08/2024 al 29/08/2024
  • Pas De Calais - Alta Picardia - Lille

    AGOST 2024
  • Guia

    Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1580

8 dies

22/08/2024

29/08/2024

Reservar

Llista d'espera

Japó. La terra del sol naixent.

La terra del Sol Naixent és per als occidentals un món estrany, una subtil barreja d'un passat encara viu i una fugida desesperada cap al futur. Els japonesos, sota l'ègida dels seus emperadors, descendents de la deessa solar Amaterasu, van desenvolupar, des del principi, una cultura original que va poder integrar les aportacions de la Xina i Corea a aquell país. Llargs períodes d'aïllament van reforçar l'especificitat Japonesa: un feudalisme turbulent que va apartar els emperadors sense atacar mai el seu caràcter sagrat, per confiar el poder a dinasties de ferotges i refinats shoguns, una cavalleria, la dels samurais, que va mantenir intacte el seu codi d'honor. Fins a arribar el segle XIX que per voluntat de l'emperador Meiji va viure l'experiència única de passar en unes dècades de l'edat mitjana a la revolució industrial. Descobriu el Japó a través de l'antiga capital de Nara, Kyoto i la moderna capital Tòquio, Hiroshima i els grans santuaris al centre del país a més de viure el pols de l'actual i trepidant vida del país del Sol Naixent.

  • Viatges

    TURISME CULTURAL
  • 16
    dies

    16 dies

    Del 16/09/2024 al 01/10/2024
  • Japó. La terra del sol naixent.

  • Guia

    Ens acompanyarà GUIA FPR ,
  • Guia

    Ens acompanyarà Guia Local. ,
4390

16 dies

16/09/2024

01/10/2024

Llista d'espera