L’ALSÀCIA. VINYES VERDES VORA EL RIU


Del 21/04/2019 al 28/04/2019
8 dies
per persona 1250
 • Del 21/04/2019
  al 28/04/2019
 • 8 dies
 • Clàssic
 • Avió
 • Història

 • Enric M. Català

Descripció

L’ALSÀCIA. VINYES VERDES VORA EL RIU

Albert Schweitzer va nàixer a Kayserberg-Alsàcia, l’any 1875. Era el seu país un estat alemany. Després de la Primera Guerra Mundial, Alsàcia tornà a França i aleshores ell també fou francés. Aquest teòleg, pacifista, metge, músic i premi Nobel de la Pau, quan Alsàcia era alemanya escriví en francés; quan Alsàcia fou francesa, escriví en alemany. És sense cap dubte un compendi de la idiosincràsia d’aquest preciós país. Hem fet un recull dels indrets més bonics i interessants d’aquest allargat territori, que té com a horitzó el Rhin. Des de la seua capital, Estrasburg, ens endinsarem en el descobriment de pobles d’un encant boig: fortaleses vigilants d’una frontera mòbil. Paisatges màgics amb algun de feréstec , d’altres d’un orde vitivinícola cartesià. I no només Alsàcia, a més descobrirem  la decimonònica i luxosa Baden-Baden. Maridarem el viatge amb els meravellosos vins alsacians. À la tienne/prost.

Inclou

 • Guia FPR
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • 3 Mitjes Pensions
 • Hotel
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 27/09/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 27/03/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 25 €
 • Habitació individual + 300 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1250 € + 68 € de taxes


Programació

21 abril. Wissembourg. Vinyes verdes vora els Vosges

Concentració a les 04.30h a l’aeroport de Manises. Vol València-Frankfurt. La vila de Wissembourg, després de segles de desastres, guerres i batalles, ha eixit miraculosament preservada. La passejarem tranquil•lament per descobrir les cases històriques, així com les muralles i la seua pròpia xicoteta Venècia. Ben a prop de la ciutat, després de dinar, ens aproparem a l’església romànica d’Altenstadt, dedicada a Sant Ulric. Acabarem el dia visitant una cava vinícola a Cleebourg. Especialitzada en pinot gris i pinot blanc. Hotel a Estrasburg. 7 nits. Sopar.

22 abril. Estrasburg, capital d’Europa

Estrasburg és seu del Consell d’Europa i del Parlament Europeu. Dues institucions fonamentals en la construcció europea. Però, i a més d’açò, la vila ha conservat un patrimoni arquitectònic excepcional, mereixen esment la catedral de la NostraSenyora, el barri medieval de la petite France, amb les cases d’entramat, o el barri alemany anomenat Neustadt, reflex del poder de l’imperi alemany. També visitarem el Parlament Europeu. Dedicarem el dia a gaudir d’aquesta preciosa ciutat. Sopar.

23 abril. Els Vosges del nord. Boscos amb “grande classe”

L’excursió de hui al massís dels Vosges començarà amb una passejada per endinsar-nos al bosc de Nideck –1.30 h anar i tornar a peu–, on podrem gaudir de la frondositat dels boscos amb restes d’un castell medieval. Dinarem a la ciutat de Saverne, que ens presentarà el palau dels Nohan –per fora–. Després, anirem a veure l’abadia de Marmoutier, joia romànica de l’art alsacià. Acabarem el dia visitant el museu Lalique, obert en 2011, obra encarregada a l’agència d’arquitectes J.M. Wilmotte. Hi podrem veure les creacions art-déco del gran René Lalique, així com les propostes més modernes en la creació del vidre i cristall. Sopar.

24 abril. El Hohwald. Vistes Alsacianes

La regió de Hohwald es caracteritza per la frondositat dels seus boscos d’avets i faigs. Allí es troba el Mont Sainte-Odile, que domina la plana alsaciana, amb l’església conventual de Nostra Senyora de l’Assumpció, patrona d’Alsàcia. Visitarem el castell de Haut-Koenigsbourg restaurat per orde de l’emperador alemany Guillem II a l’arquitecte Bodo Ebhardt. Sélestat ens ofereix una tranquil•la passejada, i dues esglésies magnífiques: St. Georges i Ste Foy. Acabarem el dia a Obernai, la ciutat de la cervesa.

25 abril. Riquewihr i Colmar. Joies entre vinyes

Dedicarem el dia a una vila i una ciutat. Riquewihr ha passat de ser un poblet insignificant a un dels grans llocs de pelegrinatge turístic a França. Al matí, passejarem pels seus carrers en què veurem les ben conservades cases típiques de la regió i la seua muralla. Colmar és, sens dubte, una de les joies que guarda Alsàcia. Recorrerem els seus principals barris, el Quartier des Tanneurs, la xicoteta Venècia, el mercat cobert, etc. Sense deixar de gaudir d’un vi alsacià mentre veiem transcórrer la vida des de les terrasses dels bars.

26 abril. Baden-Banden. Banys mundans

Aprofitant la proximitat a Estrasburg, farem una escapada a Baden-Württemberg. Canviarem d’ambient completament, començant per la visita al palau La Favorita. El barroc alemany triomfa amb aquesta magnífica realització, una extravagància de l’època. Després, la ciutat de Baden-Baden, vila mundana que va ser seu estival de rics, famosos i poderosos d’altres temps, guarda d’aquella època palaus i vil•les a la vora del riu Oos. Mereixen esment especial els banys romans, el castell nou, el casino, els parcs i el museu Fabergé.

27 abril. Alsàcia del sud. Thann-Murbach. Ecomuseu alsacià

 Al sud de l’Alsàcia gaudirem de l’església gòtica de Saint-Thibaut, a la pintoresca ciutat de Thann. Després d’una curta passejada, visitarem el xicotet poblet de Murbach. És ací on es troben les restes de l’antiga abadia benedictina del segle XII, obra culminant del romànic germanoalsacià. Després podrem gaudir la resta del dia amb la visita a l’ecomuseu d’Alsàcia. Amb 15 hectàrees, és un dels més grans museus a l’aire lliure de França i ha preservat edificis del segle XV fins als nostres dies. Allí també podrem tastar la fabulosa gastronomia regional.

28 abril. Tornada

Matí lliure fins a l’hora d’eixir cap a l’aeroport de Frankfurt. Arribada a València cap a les 16.30h.Visitarem