El sud de Navarra. Una ruta de pobles i monestirs.


Del 12/10/2023 al 15/10/2023
4 dies
per persona 570 Últimes places lliures
 • Del 12/10/2023
  al 15/10/2023
 • 4 dies
 • Bus
 • NOVETAT
 • Ruta de pobles
 • Arquitectura
 • Història

 • David Gimeno

Descripció

El sud de Navarra. Una ruta de pobles i monestirs.

És ben sabut que el xicotet Regne de Navarra està dividit per una línia imaginària que passa per Pamplona. Al nord el territori és muntanyós, atlàntic, verd, euskaldun i al sud és mediterrani, inclús en alguns llocs sec, aspre i castellanoparlant. Però també és cert que esta última part navarresa guarda tresors artístics fantàstics i sorprenents. Fil-per-randa viatges vos ha preparat una escapada pel sud d’aquest regne per descobrir-lo pas a pas. Tudela és l'última gran ciutat navarresa abans d'arribar a l'Aragó. Capital de la ribera de l'Ebre és una ciutat animada, entre les Bardenas reales i la rica horta amb una gran quantitat de joies artístiques: la Plaza de los Fueros, la fabulosa catedral i gran quantitat d'esglésies i palaus. Ací tenim l'hotel. Recorrerem el territori amb les visites de monestirs i castells que són el punt perfecte per gaudir d'un viatge amb l'essència d'una Navarra mediterrània.

Inclou

 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR

Opcions

 • Habitació individual + 75 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 570 €


Programació

12 octubre. Tudela

Eixida a les 8.00h des de València (Nuevo Centro) En arribar a Tudela, farem una visita passeig pels principals indrets de la ciutat. Dinar. El "casco viejo" de Tudela és el nucli històric de la localitat. Es tracta d'un sector de "caserio" tradicional que té l'origen en el període de constitució de la ciutat. Limitat per les muntanyetes de Santa Bàrbara i els rius Ebre i Queiles- hui cobert-. En aquest passeig anirem desgranant els principals llocs d'interès en la ciutat: El call jueu, la catedral de Santa Maria, l'ajuntament, els palaus, etc. Hotel a Tudela, 3 nits.

 

13 octubre. Las Bardenas Reales

Les "Bardenas Reales"constituïxen una gran complex espai natural en el qual podem trobar diferents hàbitats o biòtops, alguns d'ells d'un valor excepcional: Pinades, matolls, estepes, saladars, zones humides, cultius, etc.Tot aquest espai va pertànyer als reis de Navarra que anys després traspassaren a una comunitat de 22 poblacions, anomenades "congozantes" i que són les que actualment gestionen aquest parc natural. Farem una visita guiada als espais més característics d'aquest territori.Després anirem a dinar a Sangüesa-Zangoza. Aquesta ciutat de quasi 5000 habitants era el cap d'una de les merindades forals navarreses. Quan Ferran II el Catòlic envaí Navarra i l'incorporà a la Monarquia Hispana va perdre el seu paper de ciutat de frontera amb l'Aragó. Farem un passeig per la ciutat per desgranar el seu gran patrimoni del qual destacarem l'església romànica de Santa Maria la Real amb una portada monumental de gran interès artístic.

 

14 octubre. Olite i San Martin de Unx. Ujué.

En 1283 la reina Blanca de Navarra convocà les Corts en una de les viles "bones" del Regne. Ja a partir d'aquest moment és una de les seus favorites de la monarquia i al segle XV el Rei Carles III El Noble i la seua esposa Leonor de Trastàmara ordenen la construcció del Palau Reial en aquesta població. Olite és una vila plena d'encants. Farem una visita per gaudir dels seus ben cuidats monuments, dels carrers empedrats, les places recòndites i de la gastronomia rica i contundent. Amb un entorn natural meravellós, trobem Ujué. Aquesta xicoteta i encantadora població té una església-fortalesa amb una portada gòtica i unes vistes fantàstiques. San Martin de Unx té com a principal activitat la viticultura,els seus vins rosats són de gran fama en tota Espanya. Nosaltres farem la visita del poble de carrers empinats, de cases de pedra i boniques esglésies romàniques que anirem descobrint pas a pas. Al acabar la vesprada tornarem a Tudela. Sopar.

 

15 octubre. Tulebras i fitero.

Coneixerem durant el matí dues joies de l'art del Cister a Navarra. En el xicotet poblet de Tulebras, antiga frontera entre l'Aragó, Castella i Navarra, trobem Santa Maria de la Caritat, femení des de 1147. Ens rebran les monges que ens obriran les portes del monestir així com de la tenda que ben sortida d'ungüents i cremes, licors i vins fan la delícia, a part de la ja espiritual, dels visitants. L'any 1140 el rei de Castella Alfons VII fundà el monestir de Fitero. Va introduir el Cister en aquelles terres a la vora del riu Alhama. El monestir de transició del romànic al gòtic el visitarem amb plaer descobrint el fantàstic claustre, l'església de planta de creu llatina, el Coro alt, etc. Després tornada a València.Visitarem