ETIÒPIA, SAGRADA i SALVATGE. Lalibela, Axum, Bahir Dar,...


Del 26/12/2018 al 06/01/2019
12 dies
per persona 2590
 • Del 26/12/2018
  al 06/01/2019
 • 12 dies
 • NOVETAT
 • Gran viatge
 • Pensió Completa
 • Avió

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

ETIÒPIA, SAGRADA i SALVATGE. Lalibela, Axum, Bahir Dar,...

Al corn d'Àfrica, regna Etiòpia. Fortalesa natural que domina el nord-est d’Àfrica, la planura etíop és també una formidable reguladora del règim de les crescudes del Nil. Aquesta terra llunyana i misteriosa s'omplí d'un patrimoni espectacular reflex d'un passat gloriós.  FPR vos presenta un viatge a través de l'antiga Abissínia, país del mític "preste Joan" - descendent dels reis mags de l'Orient- on des de l'aurora del cristianisme, centenars de monestirs, santuaris i ermites aparegueren com a testimoniança d'una Fé viscuda intensament. Visitarem entre d'altres la Jerusalem Negra:  Lalibela, així com les seues majestuoses esglésies tallades en la roca, patrimoni mundial de la humanitat. Axum -bressol del cristianisme a Abissínia- famosa pels seus obeliscs i la ciutat imperial de Gondar, gran potència de l'antiguitat, i que s'associa a la llegendària reina de Saba, així com el llac Tana i les impressionants cataractes del Nil Blau.

Inclou

 • Pensió Completa
 • Guia FPR
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Hotel
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 11/06/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 30/11/2018

Opcions

 • Habitació individual + 400 €
 • Assegurança cancel·lació + 70 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2590 € + 365 € de taxes


Programació

26 desembre. Vol Madrid - Addis Abeba. 

Concentració a les 13:00h a Nuevo Centro. Trasllat a l’aeroport Adolfo Suarez. Vol Madrid-Addis Abeba. (parada tècnica a BCN) Nit a bord.

 

27 desembre. Addis Abeba. Una perspectiva moderna.

Arribada a la capital d'Etiòpia. A mig matí començarem amb una visita panoràmica a la ciutat. Visitarem entre d'altres el museu Etnogràfic on estan exposats les restes fòssils de "Lucy", així com l'església de Sant Jordi. Donarem una volta pel "Mercato". Dinar. Hotel a Addis Abeba. 1 nit.

 

28 desembre. Bahar Dar. El Nil blau.

Ens traslladarem en avió a Bahar Dar. (1840 m). Aquesta ciutat (casa del mar en àrab) es troba a la vora del llac Tana. A la vesprada visitarem el Nil Blau i les cascades del Nil a Tis Isat, amb una caiguda de 45 metres i un paisatge agrest inoblidable. Dinar i sopar. Hotel a Bahar Dar. 2 nits.

 

29 desembre. Bahar Dar i el llac Tana. Un llac sagrat.

Embarcarem en un vaixell que ens farà la travessa del llac Tana, immensa extensió d'aigua d'una superfície superior a 3500 m quadrats que és considerat com el brollador del Nil blau.. Visitarem el Monestir d'Ura Mehret, de planta circular i molt ben conservat. Després l'església  Azuwa Maryam i el monestir femení  Enthos Eyesus en l'illa de Kebran. La vesprada la dedicarem a passejar per la ciutat i el seu mercat. Dinar i sopar.

 

30 desembre. Bahar Dar-Gondar. Paisatge abissini.

Farem una excursió per carretera recorrent 180 km per a arribar a Gondar amb un decorat salvatge i grandiós. Aquesta ciutat que és patrimoni de la humanitat va ser capital del Regne d'Abissínia sota el regnat de l'emperador Fasiledes. Castells, esglésies i banys amb un aire medieval foren construïts al segle XVII. Visitarem l'església de Debre Berhan Selassie, la més cèlebre d'Etiòpia. Així com els castells imperials de Fassil Ghebbbi i els Banys de Fasiledes. Dinar i sopar. Hotel a Gondar. 3 nits.

 

31 desembre. Gondar - P.N. de Semien. Àfrica secreta.

De bon matí eixirem cap al Parc nacional per fer una excursió internant-nos en els paisatges de l'antiga Abisinia. En aquesta zona es troba uns dels pics més alts d'Àfrica el Ras Dashen. A 2325 m i des del campament del parc farem una passejada. Amb sort podrem vore els babuïns, els Ibex Walia o els xacals. A la vesprada tornarem a Gondar i temps lliure. Dinar i sopar.

 

1 gener. Lalibela.  La ciutat santa.

Arribarem a Lalibela, amb un vol de matí des de Gondar. La ciutat es troba a 2600 m d'altitud i és sense dubte la més impressionant de les ciutats etíops. Lalibela és la resposta a l'ocupació de Jerusalem per Saladí. És la nova Terra Santa africana. Aquest dia anirem a vore el monestir d'Asheton Maryam d'on podrem gaudir d'unes meravelloses vistes de la comarca. Dinar i sopar. Hotel a Lalibela 3 nits.

 

2 gener. Lalibela. Jerusalem negra.

Consagrem el dia a la descoberta de la ciutat amb les seues esglésies monolítiques literalment excavades en la roca i dividides en dos blocs separades pel "Riu Jordà". El primer grup simbolitza la Jerusalem terrenal i el segon el grup celestial. Entre totes les visites destacarem la de Sant Jordi. En totes les esglésies podrem vore curiosíssimes pintures murals d'estil bizantí així com antiguitats i relíquies. Dinar i sopar.

 

3 gener. Lalibela. L'altra àfrica

Anirem a vore l'església de Yemrehan Kristos a 2700 m d'altura i a 30 km de la ciutat. Edificada a l'interior d'una cova, l'accés a ella es fa per un sender de muntanya. Considerat un lloc màgic amb el seu brollador d'aigua beneïda, la gent del país i pelegrins de tot el món la visitaven per a beneficiar-se dels seus poders sanadors o també per passar els últims dies de la seua vida. A la vesprada ens espera el Monestir de Nakuta Laab amb una quantitat inimaginable de tresors. Dinar i sopar.

 4 gener. Axum. La terra de Saba.

Farem un salt aeri per aproximar-nos a la ciutat d'Axum, que es troba sota els monts Likanos i Zohado. Va ser un centre caravaner de marfil a l'encreuament del mar Roig i l'oceà Índic. Famosa per ser l'origen de la Reina de Saba. Visitarem els famosos obeliscos, les ruïnes del palau reial, les tombes dels reis així com l'església de Santa Maria de Sió. Dinar i sopar. Hotel a Axum. 1 nit.

 

5 gener. Addis Abeba. Espera el futur.

Tornarem en el vol matinal a la capital del país on podrem gaudir de temps lliure per a fer compres o simplement polsar el cor d'aquesta metròpoli africana.  Hotel d’ús diari a Addis Abeba. Trasllat a l’aeroport. Nit a bord. Addis Abeba – Madrid. (Parada tècnica a BCN)

 

6 gener. Arribada a Madrid i trasllat a València. 

Trasllat a València des de l’aeroport Adolfo Suárez. Arribada a València cap a les 12:00h.

 

Un viatge a Etiòpia exigeix una certa tolerància cap a la situació de les infraestructures viàries i hoteleres així com a la situació general del país, un dels més pobres del món. Es poden produir talls de l'electricitat i d'aigua en algun moment.Visitarem