EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.


Del 14/03/2022 al 20/03/2022
7 dies
per persona 970
 • Del 14/03/2022
  al 20/03/2022
 • 7 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • NOVETAT
 • Història

 • GUIA FPR

Descripció

EL PORTUGAL SECRET. LES BEIRES.

La regió històrica de la Beira Alta és un territori de frontera. Està dominada per la Serra de la Estrela, la més alta del Portugal peninsular.  Serra de neus, de formes rocoses curioses, d’aigua, de misteriosos llacs, mística.  Les “aldeies històriques” li donen sentit, la defensen castells i fortaleses, la beneeixen catedrals i esglésies d’un potent romànic, sever i encantador. Li dóna vida la gastronomia rotunda.  Aquest recorregut està pensat per gaudir del Portugal més íntim, granític , rural i secret.  Per deleitar-nos amb el romànic de Guarda i Viseu, assaborir el ritme de vida del passat en les seues aldeies i respirar el nítid aire de la Serra de la Estrela. El Romànic portuguès és un romànic tardà i desenvolupat entre els segles X i XV. La major part està situat al nord del país, junt els rius Sousa, Tàmega i Duero. Monestirs, esglésies, ponts, castells, torres, etc. tenen en comú l'íntima arquitectura medieval. Aquestes valls riques i poblades des de temps antics gràcies a la fabulosa xarxa hidrogràfica van ser línia de frontera amb l'Islam fins a l'any mil. Les grans famílies de la zona controlaven el seu territori patrocinant la construcció d'esglésies i monestirs sobre els quals tenien un gran control formant part de la trama feudal de l’Estat. Aquest romànic, doncs, té una influència absoluta estrangera però que anirà "vernacularització-se" i adaptant-se al seu país. Fil-per-randa ha unit en aquest viatge el descobriment del Portugal interior amb les ciutats de Guarda i Viseu, els paisatges de la Serra da Estrela i les fortaleses frontereres i una desgustació del millor Porto.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/10/2021

Opcions

 • Habitació individual + 140 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

GUIA FPR
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 970 € + 40 € de taxes


Programació

14 març. Santarem. Castell de almourol.

Concentració a les 04.30 a l’aeroport de Manises. Vol València – Lisboa. La capital del Ribatejo, a la vora dreta del Tajo, és la capital de la Tauromàquia portuguesa. Ciutat rica d'esglésies i convents. Farem una passejada pel centre històric on podrem descobrir, entre els carrerons típics que ens recorden les ciutats musulmanes, la gran riquesa patrimonial d'aquesta ciutat, la Sé, l'església gòtica de Nossa Senhora da Graça, el convent de Sant Francesc, així com el Jardim da República i el mercat municipal cobert de "azujejos" naturalistes, etc. Dinar a Santarem.Farem després una visita al xicotet castell d'Almourol. Es troba aïllat sobre una illa del riu Tajo i és com de comte de fades. Castell de frontera de la reconquesta portuguesa i vinculat a l'orde dels Templers va ser utilitzat com a residència del president de la República.Castelo-Branco és la capital del món rural portugués a les Beires. El Jardim do Paço té un gust pel fast barroc. És l'any 1725 quan el bisbe de Guarda ordena la construcció del jardí on les estàtues personifiquen les estacions, els signes del zodíac, les virtuts i els continents. Hotel a Castelo-Branco. Sopar.

 

15 març. Serra Da Estrela -  Guarda

La Serra de l'Estrela és la cadena muntanyosa més occidental del Sistema Central. Trobem en ella la màxima altura 1993 m de Portugal.És un univers a part en el paisatge portuguès. Ventosa, boscosa, freda, amb la vall d'origen glacial del Zêzere. Ens detindrem a vore-la. La ciutat de Guarda, que es troba a mil metres d'altura, va ser fundada pel rei Sanç I l'any 1197 com a lloc defensiu front als castellans i els musulmans. La praça Luis de Camoens és el cor de la ciutat, allí trobem la catedral o seu, amb un aspecte de fortalesa i que uneix tres segles d'arquitectura. Farem un passeig per la ciutat en el que l'aire de muntanya, lleuger i saludable ens acompanyarà per descobrir els llocs més característics de la vila. El centre històric està protegit per muralles, portes i torres medievals, al costat d'aquest trobem l'antiga jueria així com l'església de Sant Vicent o la capella romànica de Nostra Senyora de Mileu. Hotel a Viseu. 5 nits. Sopar.

 

16 Març. Viseu.

Situada al cor del centre de Portugal la ciutat de Viseu atrau a tots els amants del bon vi. És a més la pàtria de Viriat, el gran cabdell lusità que es resistí a l'ocupació romana. Tindrem una visita completa a la ciutat de la qual destacarem la plaça de la República amb l'església dels Tercerios de Sao Francisco, l'ajuntament, el Café central, el jardim des Maes, la Seu amb el claustre renaixentista, etc. Podem també gaudir el Museu dedicat al pintor -S. XV a XVI- Grao Vasco. Després temps lliure. Sopar.

 

17 març. Vale Do Côa - Castells de frontera.

Com una immensa galeria a l'aire lliure la Vall de Côa -patrimoni mundial de la humanitat- presenta més de mil roques amb manifestacions rupestres identificades en més de 80 llocs diferents, predominant els gravats paleolítics, executades fa almenys 25.000anys. Farem una visita guiada per vore una part d'aquests gravats que ens traslladen a una humanitat incipient.Vila Nova de Foz Côa conserva una bellíssima façana manuelina de l'església parroquial. Trancoso és un poble de frontera deliciós amb els seus carrers històrics, les fortificacions i el castell que domina la vila. Descobrirem els seus racons. Sopar.

 

18 març. Coimbra

Coïmbra ho té tot per seduir al visitant: Balcó sobre el riu Mondego, amb un entramat de carrers antics, amb les seues esglésies , els parcs romàntics i la més prestigiosa universitat de la península amb Salamanca. Ciutat alegre, jove, però també calmada i de vegades somnolenta. Farem una visita aquesta efímera capital de Portugal fins a 1255 dedicant-li tot el dia. Sopar.

 

19 març. El Duero roig blau blanc

Naixent en el llunyà Sistema Ibèric, a Espanya, el Duero gaudeix, en creuar Portugal, d'un microclima ideal per al cultiu de la vinya. Al voltant d'aquest ja mític riu s'ha desenvolupat una vida rica en història i cultura. Farem una excursió de tot el dia a la vora de les terrasses que miren la vall descobrint des de les restes del monestir cistercenc de Sao Joao de Tarouca a la màgica Casa Mateus. A més aprofitant que estem a la vall dels vins de Porto farem una degustació d'aquests magnífics vins. Sopar.

 

20 març. Tornada

Trasllat a l’aeroport de Lisboa. Vol Lisboa – València. Arribada a les 17.10



Visitarem