Cap d’any a la Provença. La llum i el Mestral.


Del 29/12/2018 al 03/01/2019
6 dies
per persona 780
 • Del 29/12/2018
  al 03/01/2019
 • 6 dies
 • Cap d'any 18-19
 • Bus
 • Clàssic

 • Enric M. Català

Descripció

Cap d’any a la Provença. La llum i el Mestral.

L'origen del nom Provença va unit a la conquesta del país per la República Romana. Va ser la primera regió a estar "vinculada" a Roma (Pro-vincire) abans que Juli Cèsar guanyés la resta de la Gàl·lia. És per això mateix que guarda la memòria d'aquells temps en forma de magnífiques ruïnes. El pas dels segles ha anat eixamplant el mite de la Provença, afegint-li l'aventura pontifícia a Avinyó, els poderosos castells de l'edat mitjana, les viles barroques i les seues ordenacions urbanes, "hotels Particuliers" d'una burgesia triomfant. I la Llum de la mediterrània que tant adoraren els pintors impressionistes. Hem ajuntat tots aquests elements per oferir-vos, fora dels períodes d'afluència massiva de turistes, un recorregut per les joies que guarda el país. Un nadal a la Provença. Un mite d'Europa.

Inclou

 • Guia FPR
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Sopar Cap d'any
 • Hotel
 • 2 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 24/08/2018

Opcions

 • Habitació individual + 195 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 780 €


Programació

29 desembre. València - Avinyó.

Eixida des de Nuevo Centro a les 07.00h. Des de Castelló a les 9:00h. Trasllat a Avinyó. Hotel a Avinyó. 5 nits. Sopar.

30 de desembre. Avinyó - Orange. 

De 1309 a 1376 set papes varen tindre la seua Seu a Avinyó, prolongant-se fins a 1403 amb els papes cismàtics. La ciutat ha conservat la seua muralla així com el Palau que fou la Seu Pontifícia. La passejarem descobrint els racons més encantadors de la ciutat, el Palau, el pont Sant Benezet, l'església de Sant Pere. Després farem una excursió a Orange, que fou colònia romana i ciutat protestant guardiana d'un fabulós teatre i l'arc de triomf dedicat a Germànic. 

31 desembre. Arles - Pont du Gard.

La Vila d'Arles és compendi de la Provença. Com tantes d'elles d'origen romà ha capturat en aquest espai urbà tota la llum de la Mediterrània per a tornar-la amb els seus monuments i places. St. Trophime, l'amfiteatre, els criptopòrtics, el passeig vora el riu Roina. Passarem un dia a la ciutat que enamorà Van Gogh i que tan bé va saber reflectir en les seues pintures. A la vesprada ens aturarem per a meravellar-nos davant la vista del Pont Du Gard, aqüeducte romà que portava l'aigua a la colònia Nemausus- Nimes. Sopar de cap d’any.

1 gener. Marsella.

L'any 1423 el capità Romeu de Corbera executà l'ordre del rei Alfons el Magnànim, i trencà les cadenes que protegien el port de Marsella. Hui en dia es troben a la catedral de la nostra ciutat. Alguns segles després i el mateix dia de cap d'any descobrirem aquesta magnífica ciutat, capital de la Provença i que els nazis arrasaren en part. Ara s'ha reinventat. Visitarem el port on encara els pescadors venen el peix en parades, dominat pel fort de Sant Joan, així com el barri del Panier i l'antiga "Charité" entre d'altres.

2 gener. Aix-en-Provence. Gordes.

Si hi ha a Europa un carrer que siga digne de passejar, és sense cap dubte el "cours Mirabeau" a Aix-en-Provence. Reordenació urbana del segle XVII és l'exemple perfecte del triomf de la burgesia a França abans de la Revolució. Ciutat amb un encant sense fi la descobrirem a través dels seus carrers, palaus i places. Destacarem el baptisteri de la catedral del S. V. Després emprendrem el camí al poble de Gordes, impressionant poble d'arquitectura de pedra seca.

3 gener. Nimes. Tornada a València

Incorporada a França l'any 1271 Nimes és hui en dia una ciutat vital i amb un patrimoni  que ve de l'època romana quan Juli Cèsar assenta en ella als seus legionaris. Farem una visita als principals indrets de la ciutat : la celebèrrima "Maison Carrée" temple d'època Augusta, les "Arenes", amfiteatre romà del segle I, i els Jardins de la Fontaine, que són els jardins públics més antics d'Europa. Arribada a València cap a les 21.00.Visitarem