Astúries. Paradís natural. Mar i muntanya.


Del 18/04/2019 al 22/04/2019
5 dies
per persona 550
 • Del 18/04/2019
  al 22/04/2019
 • 5 dies
 • Mitja pensió.
 • Bus
 • Opció Senda
 • Opció Cultural

 • Victor Benlloch

 • Ximo Corts

Descripció

Astúries. Paradís natural. Mar i muntanya.

Louis Barrau-Dihigo, hispanista francés va descriure a la primeria del segle XX Astúries com  “una espècie de castell natural refugi perfecte per a nobles visigots. No hi havia en aquells paratges ciutadelles, terres ni riqueses que pogueren resultar especialment temptadores per als àrabs; el país era agrícola i miner”. Hem preparat dos programes per a gaudir de les meravelles d’aquesta terra entre les altes muntanyes cantàbriques i l’oceà absolut. Podreu alternar la visita cultural o la natural-senderista al vostre gust. Hem unit a les dos la descoberta imprescindible del preromànic: Santa María del Naranco, San Miguel de Lillo, etc. També un recorregut per Oviedo. Dos viatges en un per a assaborir una terra i un mar únics a la península Ibèrica.

Inclou

 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 27/09/2018

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 15 €
 • Habitació individual + 150 €

Guia

Ens acompanyarà:

Victor Benlloch
Botànic.

També vindrà amb nosaltres:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 550 €


Programació

18 abril. Les llacunes de Villafáfila

Eixida des de Nuevo Centro a les 07.00 h, per a poder arribar a Oviedo a bon hora. Durant el viatge ens aturarem per gaudir de les llacunes de Villafáfila en plena Tierra de Campos. Reserva natural formada per tres llacunes principals. Farem una passejada al voltant d’alguna d’aquestes. Hotel a Oviedo. 4 nits. Sopar.

 

19 abril.  La costa càntabra. Vistes de vertigen

La costa cantàbrica asturiana és una de les més belles d’Europa. La ciutat de Llanes, antic territori d’Aguilar, és una fita del camí de Sant Jaume. Port pesquer molt actiu i comercial atresora un valuós i variat patrimoni artístic resultat d’una llarga història. Després, recorrerem algunes de les platges i pobles més bonics de la costa. Platges com la de Bufones de Pría o la de Póo i el poble de Llastres, que conserva tot l’encant mariner i va ser l’escenari d’una sèrie televisiva. Sopar.

OPCIÓ SENDA. La vall de Quirós i la Senda del Oso

Ens dirigirem cap a la vall de Quirós per fer la coneguda senda del Oso. Una de les més famoses d’Espanya. Ruta verda: la Senda del Oso per la vall del riu Quirós. 10 km. 200 m desnivell de baixada. Poca dificultat. 4 h. Després de dinar anirem a veure el Museu Etnogràfic de Quirós. Sopar.

 

20 abril. Oviedo, Santa Maria del Naranco i San Miguel de Lillo

Dedicarem el matí a conéixer la ciutat d’Oviedo fent una passejada pel centre històric. Visitarem la catedral i les diverses parts de què consta, l’edifici històric de la Universitat, la plaça de la Constitució, on es troben l’Ajuntament i l’església de San Isidoro, etc. A l’hora de dinar, ens acostarem a les places del Fontán i Daoiz y Velarde, en què hi ha molts restaurants i sidreries. A la vesprada, descobrirem les esglésies preromàniques de San Miguel de Lillo i Santa María del Naranco. Sopar.

OPCIÓ SENDA. El Parc Natural de Somiedo. Oviedo

El Parc Natural de Somiedo, declarat Reserva de la Biosfera l’any 2000, és un dels últims reductes on la natura és pura. Els seus cims, llacs i boscos a perdre de vista són refugi de galls fers, cérvols, ossos i llops. Farem un recorregut per Las Brañas de Munián. Ruta verda pel PN de Somiedo Las Brañas de Munián. 10 km. 220m desnivell. 4 hores. Dificultat baixa. Tornarem a Oviedo per fer junt amb el grup cultural les esglésies de San Miguel de Lillo i Santa María del Naranco. Joies de l’art preromànic asturià. Sopar.

21 abril. El Santuari de Covadonga

La ciutat de Villaviciosa es troba en una ria espectacular, capital de la “poma” s’enorgulleix de la seua sidra. Elegant i senyorial amb les seues casotes la transitarem per a més tard gaudir d’una altra joia del preromànic, San Salvador de Valdediós (s. IX) i Santa María la Real (s. XIII). En acabant, anirem cap a Cangas de Onís i al santuari de Covadonga. Mite de la “reconquesta” i exaltada fins a l’extenuació per l’antiga escola franquista. Visitarem el santuari amb la Santa Cova i la tomba de D. Pelayo. Sopar.

OPCIÓ SENDA. Parc Natural de Muniellos

La reserva natural integral de Muniellos conserva la roureda més gran d’Espanya i una de les més ben conservades d’Europa. Ruta verda: PN de Muniellos bosc de Moal. 8 km. 400 m desnivell. 4 h. Dificultat moderada. És un dels llocs més recòndits i bonics d’Astúries. Dinarem de pícnic i, ja a la vesprada, tornarem cap a Oviedo, on tindrem la vesprada lliure per a passejar per la capital. Sopar.

 

22 abril. Santa Cristina de Lena i Santa María de Arbas

Eixirem de matí cap al sud. Farem una parada a Santa Cristina de Lena per veure l’església preromànica ‒visita per fora, ja que serà dilluns‒, una altra joia de l’art astur. Ja a Castella ens detindrem a Santa María de Arbas, dels segles XII al XIII, de transició del romànic al gòtic. El nostre camí ens portarà la resta del dia cap a València, on arribarem aproximadament a les 22 hores.

 

 Visitarem