Antioquia. La Pamfília i Cilícia. Tarsus, Silifke...


Del 27/12/2021 al 06/01/2022
11 dies
per persona 1540
 • Del 27/12/2021
  al 06/01/2022
 • 11 dies
 • Gran viatge
 • Història
 • NOVETAT
 • Avió

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

Antioquia. La Pamfília i Cilícia. Tarsus, Silifke...

Al sud de l'arc muntanyós del Taurus, que cau generalment a pic sobre el mar i no deixa lloc més que a una estreta franja litoral, està la Pamfília. Aquesta  és, amb la Cilícia, una de les dues planes més extenses que han pogut esdevenir llocs de vida per a l'ésser humà al sud d’Anatòlia. Les dues regions s'han comportat, gràcies a la seua diferent situació geogràfica, de manera molt diversa. La Cilícia i Antioquia se situen entre les vies de comunicació del creixent fèrtil i han vist constantment passar els humans, els exèrcits i les idees. La Pamfília, apartada d'aquestes grans rutes del món antic i modern només ha pogut relacionar-se amb la plana Anatòlica o per mar amb l'Egipte o Roma. Aquest viatge – recorregut exclusiu de FPR- vos portarà a conèixer una ruta gens transitada pel turisme de masses. Des de l'antiga Antioquia, ciutat mítica,  que ens transportarà als temps del patriarcat fins a les ruïnes de Perge o Side, farem tot un periple a la vora de la Mediterrània, sempre vigilats per les altes muntanyes tauriques i la profunditat i bellesa de la nostra mar. Un viatge especial pels amants de l'antiguitat i els seus paisatges.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Avió
 • Entrades
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 02/08/2021

Opcions

 • Habitació individual + 350 €
 • Assegurança cancel·lació + 85 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1540 € + 232 € de taxes


Programació

27 desembre. Vol a Antakya( Antioquia)

Concentració a l’aeroport de Manises a les 09.30h Vol València Antakya. Arribada a l’ Hotel de nit-matinada. Hotel 5 ***** a Antioquia. 2 nits. Sopar.

 

28 desembre. Golf d’Alexandreta: Sant Simó Estilita. El Túnel de Titus a Seleùcia de Pièria. Antioquia.

L'actual província d'Antakya- nom actual en turc d'Antioquia- serà la excursió de hui. Vorem el monestir de Sant Simó l'estilita del segle VI, resultat de la reagrupació de tres esglésies. Després ens aproparem al golf d'Alexandreta per descobrir l'antiga ciutat Seleùcia de Pièria, que conté una de les obres d'enginyeria romana més fabuloses al món: el túnel de Titus i Vespasià. Durant aquell temps es vivia pendent de l'amenaça d'un torrent que travessava la vila. Aquells dos emperadors, pare i fill, ordenaren la construcció d'un canal de derivació. Després visitarem l'església de Sant Pere, troglodita a la mateixa Antioquia. Sopar.

 

29 desembre. Antioquia. Museu Hitita de Yesemek.

Antioquia de l'Orontes va ser fundada per Seleuc I Nikator l'any 300 a.J.C. Capital del principat franc a l'època de les croades i perfectament situada a l'entrada de les rutes terrestres més importants cap a l'Anatòlia i a l'antiga Mesopotàmia, va ser una gran urbs en el passat. Ací s'encunyà per primera vegada la paraula "cristians". Arrasada pels mamelucs l'any 1268 va perdre des de llavors el seu rol comercial i es convertí en una xicoteta ciutat pintoresca, dividida en barris per confessions religioses. Hui visitem els principals indrets de la vila. En primer lloc el Museu Arqueològic de la ciutat. Presenta una de les millors  col·leccions de mosaics romans i bizantins pràcticament intactes entre els quals destaquem els d'Oceanus del segle II, les quatre estacions, Narcís i Eco o el Mosaic d'Ariadna. Després al centre de la ciutat vorem la mesquita major ,el pont i el basar.  De camí cap a la Cilícia passarem a la vora del castell croat de Bakras per a arribar a la gran pedrera i museu a l'aire lliure de Yesemek. És el més gran taller d'escultura hitita del món antic. S'hi han comptabilitzat aproximadament 200 escultures.  Hotel a Dortyol. Hotel 4**** sup.

 

30 desembre. Hierapolis/Castabala. Karatepe. Anavarza.

Les ruïnes de Hieràpolis-Castabala es troben actualment al mig de grans explotacions de cotó. El nom Kas-taba-la significa en l'ancestral llengua dels Luwians "Esplanada del xicotet temple". L'antiga ruta a l'Índia s'iniciava ací. Visitarem les encisadores ruïnes amb columnates, teatre, tombes, basílica, etc. dominades pel castell de què es pot gaudir d'un esplèndid panorama. Després visitarem al parc nacional Karatepe-Aslantas i el seu museu a l'aire lliure. Va ser residència d'estiu dels reis neohitites de Kizzuwatna-Cilícia-. Destacarem del conjunt la porta sud protegida per quatre lleons i dos esfinxs així com la porta nord i les inscripcions Hitites amb una traducció al fenici que ha fet possible descobrir la història de la ciutat. Acabarem la jornada en les ruïnes d'Anavarza. Molt rica durant l'època romana com testifiquen les restes dels monuments d'aquell temps. A l'època bizantina s'anomenà Justinianopolis, al segle XIV va ser saquejada pels mamelucs i desaparegué per a sempre de la Història. Hotel  5 *****a Adana. Sopar.

 

31 desembre. Adana - Tarsus.

Adana és una ciutat gran, pròspera i comercial. Poques restes del passat ha conservat , nosaltres dedicarem alguna hora per admirar les peces més destacades tant d'època romana com hitita que conserva el seu museu arqueològic, després farem una parada fotogràfica per capturar la immensa mole de la mesquita Sabanci Merkez i farem camí cap a la ciutat de Tarsus, allí va néixer Sant Pau. Farem un passeig per la ciutat vella on es troba l’església de Sant Pau. Sopar. Hotel a Silifke. 3 nits.

 

1 gener. Silifke. Diocesarea. Kanlidivane.

L'actual i anodina ciutat de Silifke va ser fundada com Selèucia de Calycadnos a la vora del delta d'aquest riu, on a la tercera croada va morir ofegat Frederic Barba-roja. Coronada per la fortalesa croada dels cavallers hospitalaris de Sant Joan, a la ciutat podrem vore el temple de Júpiter i la cisterna bizantina. Tanmateix i a prop tenim les restes, majoritàriament romanes d'Olba/Diocesarea. De la primera destaquem la via sagrada, el nympheum i el que queda de l'aqüeducte. A Diocesarea el temple de Zeus del segle I aC. La costa, actualment dedicada al turisme de platja, conserva una successió de ruïnes antigues i medievals amb els dos castells front a front d'època armènia i croada. Al seu costat queda el teatre de la que va ser Eleussa Sebaste. Kantelys va ser una ciutat que durant el període bizantí arriba al seu màxim esplendor. Visitarem les restes: les basíliques, l'església de Papyros, les tombes, la calçada romana. Sopar.

 

2 gener. Alahan. Muntanyes dels taurus.

Hui visitem la Isàuria, regió que en el passat era salvatge, remota i quasi sense ciutats. L'any 2000 la UNESCO declarà el monestir d'Alahan patrimoni de la Humanitat. Aquest monestir, situat sobre l'antiga Apandos, és un dels més antics del món. Es troba enmig del Taurus i sobre la vall del riu Calycadnos. La major part d'edificis són del segle IV i es creu que va ser l'emperador d'Orient Zenó, que era de la zona, qui ordenà la seua construcció per ser aquest lloc un dels visitats per Sant Pau i Sant Bernabeu. Farem una àmplia visita a les restes. Sopar

 

3 gener. Anamur. Alanya

Les restes d'Anamurion coronen el cap del mateix nom. Una passejada i en ella trobarem  un teatre, l'odèon i les restes de cases del període bizantí. Després anirem a Alanya on ingressarem en la Pamfília. La ciutat ha conservat perfectament les seues muralles, castells i mesquites. La seua estrela es deu als seljúcides que en 1220 edificaren un palau d'hivern i un arsenal per a la flota. La rebatejarem com Alaiyye que significa la noble, l'alta. Hotel a Alanya. Sopar.

 

4 gener. Side. Caravanserai alarahan. Cascada de manavgat.

Colònia eòlida sobre l'any 600 aC, a l'arribada d'Alexandre el Gran havia ja abandonat la llengua grega. Va ser castigada per donar suport als perses. Després es convertí en un centre de pirateria a l'època preromana i açò va fer que prosperara enormement. Aquestes pràctiques acabarem sota la dominació romana. A l'època bizantina fou seu d'un bisbat. Les ràtzies àrabs l'empobriren. Va caure en l'oblit fins al segle XIX i ja a principis del segle XX va rebre gran quantitat de població turca de Creta. Li posarem nom a tot açò visitant les ruïnes i els basars que a la seua calor han florit. També ens aturarem al gran caravansari Alarahan,del segle XIII que a trobat de nou el seu propòsit vital amb les seues tendes i boutiques. Hotel a Antalya 4**** sup. 2 nits. Sopar

 

5 gener. Selge – Perge - Aspendos.

Perge,com moltes altres colònies fundades pels grecs va arribar al seu apogeu durant el regnat de l'emperador Traià. És una de les ciutats antigues més suggestives de la Pamfília. Descobrirem el gran teatre, la via de les arcades, les portes romanes i hel·lenístiques, l’àgora, etc. La remota Selge va ser una de les ciutats més importants de Psidia i es troba a prop del riu Eurymedon. Ens fascinarà l'esplèndid teatre sense dubte la part més espectacular de la ciutat. Aspendos té igualment un dels millors teatres conservats al món. El visitarem per acabar d'arredonir aquesta immersió en el món antic. Temps lliure. Sopar.

 

6 gener. Tornada

Trasllat a l’aeroport i vol, Antalya-València.(via Istanbul) Arribada cap a les 17h.Visitarem