La península d’Ístria i Eslovènia. De l’Adriàtica als Alps orientals


Del 22/08/2017 al 30/08/2017
9 dies
per persona 1285
 • Fil per Randa
 • Viatges
 • La península d’Ístria i Eslovènia. De l’Adriàtica als Alps orientals
 • Del 22/08/2017
  al 30/08/2017
 • 9 dies
 • Avió
 • Mitja pensió.

 • Enric Català

Descripció

La península d’Ístria i Eslovènia. De l’Adriàtica als Alps orientals

Ístria, l'escapada perfecta. En aquest petit territori del nord de Croàcia, trobarem dues penínsules: D'una banda la península blava la banyada per 500 quilòmetres de costa, amb ruïnes romanes, un grapat de precioses viles pesqueres a la vora d'un mar increïblement intacte i precioses ciutats esguitades de característics ports. Per l’altra la Ístria verda, amb l’interior muntanyós, adornada de pobles medievals que coronen el més alt dels seus tossals entre paisatges de xiprers, vinyes i oliveres que recorden als de la Toscana. 

Inclou

 • Hotel
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Totes les excursions.
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 14/03/2017

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 25 €
 • Habitació individual + 190 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1285 € + 70 € de taxes


Programació

22 agost. Trieste

Concentració a les 05:00 h a l’aeroport de Manises. Vol a Venècia. Hotel a Buzet 5 nits. Visitarem Sopar. 

23 agost. Pobles amb encant

Buzet, poble-castell de caràcter medieval situat al cim d’un tossal, destaquem la casa blasonada i la capella de sant Jordi amb magnífiques pintures al fresc. Motovun, poble medieval envoltat per una muralla amb cinc imponents torres, esmentem l’harmoniós nucli antic de regust venecià. Hum, “la ciutat més xicoteta del món”, el trobarem cenyit per una muralla el·líptica que tanca un autèntic microcosmos urbà, del qual destaquem la capella romànica de Sant Jeroni, entre les més valuoses de Croàcia. Sopar. 

24 agost. Rijeka.

 

25 agost. L’Adriàtica

La xicoteta península de Poreç era un castre romà apreciat per la bellesa de la costa on es conserva un extraordinari patrimoni monumental. Destaca la basílica Eufrasiana, el temple més antic d'Ístria del segle V, amb els magnífics mosaics sobre fons d'or, un dels millors exemples de l'art bizantí del món. Parada al canal Limski. Vesprada en Rovinj, encantador poble marítim amb cases apinyades, carrerons estrets i patis minúsculs que ens serviran d'escenari per a inoblidables passejades. Sopar.

26 agost. Pula i el parc nacional de les illes Brijuni

L’amfiteatre romà de Pula és un monument majestuós bastit en pedra blanca d’Ístria juntament amb l’esplèndid arc romà dels “Sergios”, el petit teatre romà i el Temple d’August. Després embarcarem per a gaudir d'un passeig per les illes Brijuni, amb cales, llacunes, esculleres, prats i boscos encantadors, que seran l'escenari amb sorprenents trobades amb muflons, cérvols, titots reials...  Sopar.

27 agost. Llac de Bled

Matí d’excursió. Passejarem la senda que envolta el llac de Bled, pujarem al castell des d’on podrem gaudir d’un panorama esplèndid i embarcarem fins la petita illa que resta al bell mig del llac. Sopar.

28 agost. Ljubljana.

Visita de la bonica capital d’Eslovènia, més centreeuropea que mediterrània, de la qual, cal destacar-hi l’arquitectura de principi del segle XX. Arribada a Bled petit poble pre-alpí a la vora del llac del mateix nom situat al bell mig d’un esplèndid paisatge. Sopar. Hotel a Bled 3 nits.

29 agost. les gorges de Vintgar.

30 agost. Postojna.

Visita de les coves més espectaculars de l’Europa central. El recorregut de diversos quilòmetres, en part es fan en un tren soterrani. (agafeu roba d’abric). Trasllat a l’aeroport de Venècia. Vol a Manises. Arribada cap a les 20:00 hores.Visitarem