El Loira. El riu reial. Angers,Tours, Chenonceau,...


Del 02/08/2017 al 09/08/2017
8 dies
per persona 1175
 • Del 02/08/2017
  al 09/08/2017
 • 8 dies
 • Clàssic
 • Avió

 • Xavier Vidal

Descripció

El Loira. El riu reial. Angers,Tours, Chenonceau,...

El Loira és la inspiració d'aquell Ancienne Regime necessitat d'un lloc on fer realitat tots els seus desitjos.  Un compendi d'art, ple de castells, ciutats medievals, pintorescos pobles i passejades pel camp a la vora de pollancres centenaris, seguint el majestuós riu.  Anem a fer un  recorregut per un paisatge cultural excepcional al més pur estil francès, amb grans personatges històrics, Francesc I, Enric IV, Caterina de Mèdici, Diana de Poitiers, Leonardo da Vinci, Carles V, Molière... i pàtria de  François Rabelais, inspiració  del mateix Honoré de Balzac, que situà l'acció d'Eugénie Grandet a la ciutat de Saumur. El recorrerem- el riu- admirant tot allò que el temps ens ha deixat com a fabulosa penyora, alegrant-nos  amb el petillant" Vouvray", i absolutament complementat amb el formatge St-Benoît o els "crémet d'Anjou".

Inclou

 • Hotel
 • Totes les excursions.
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • VOL DIRECTE

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 25 €
 • Habitació individual + 245 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1175 € + 55 € de taxes


Programació

2 agost. Nantes

Concentració a les 19:30h a l’aeroport de Manises. Vol directe a Nantes. Hotel a Nantes 2 nits.

3 agost. Nantes. Obrera i burgesa.

Bella a la manera clàssica amb la seua arquitectura. Ciutat d'aigua i de terra, dual, descrita pels escriptors. Descobrirem la ciutat amb els seus principals monuments, com la gòtica Catedral de Sant Pere, el barri medieval amb el Call  Jueu, la plaça de Bouffay, el castell dels ducs de Bretanya i la vila del segle XVIII, sense oblidar la Nantes decimonònica exemple únic a la Brasserie "La Cigale".

4 agost. El cor de l'anjou

Eixida cap al "Loira Reial" detenint-nos en la capital de l'Anjou, d'on provenen els Borbons espanyols. Angers, capital de l'horticultura i jardí de França, a la vora del riu Maine, ens obrirà les seues portes per a descobrir el seu monumental castell, la Catedral de Sant Maurici, l'antiga Abadia de Saint-Aubin o la deliciosa "maison Bleue" del més pur estil art-decó. De camí a Tours ens detindrem en l'abadia de Fontevrault, amb una magnífica església, tomba dels Plantagenêts i amb l’única cuina romànica que hi ha a França. Sopar. Hotel a Tours 5 nits.

5 agost. Un intens color verd

Visitarem Tours, la capital de la Turena, regió històrica francesa coneguda com el jardí de França, a la vora del riu admirarem el barri antic, els llocs més característics  amb la pintoresca plaça Plumereau, o la "maison de Tristan" fins a arribar a l'altíssima catedral de Saint Gatien i a les restes de l'Abadia de Sant Martí. De vesprada s’enfonsarem en el château de les sis dones: Chenonceau. El riu Cher transcorre sota el castell fent d’espill de la bellesa de totes elles, Diana de Poitiers encapçala la llista... Sopar.

6 agost. Un dia de belleses renaixentistes

Visita de la imponent mola, precisa, d'una unitat de construcció absoluta del reial Chambord. Aquest castell, paradigma del renaixement francès, fou tot un espectacle quan Francesc I va rebre al rei Carles V amb una desfilada de joves vestides de divinitats "greques." Destacarem l'escala i el grandiós parc. Prendrem de nou alè a l'encantadora Blois. Xicoteta ciutat a la vora del riu que ens descobrirà el seu major atractiu, el delicat i elegant castell, obra d'un seductor i un poeta. Sopar.

7 agost. Tres joies vora riu

A la vora dreta del riu Loira, la pintoresca Amboise ens mostrarà el castell dominant la ciutat, visitarem la magnífica terrassa, la capella de St. Hubert, el "logis" del Rei. En acabant Loches, xicotet poble a la vora del riu Indre, que conserva l'aspecte medieval, destaca el castell que abriga l'església de St Ours, i el pati reial. Acabarem amb un passeig per Chinon, fortalesa franco-anglesa on Joana D'Arc descobrí la vertadera identitat del Dofí, i passà la seua infància Rabelais. Sopar.

8 agost. Un castell amb vistes

Per finalitzar el nostre viatge, la bellíssima Saumur, des del seu castell es domina el Loira. Antiga capital protestant i actual capital del "cheval" francès, la recorrerem gaudint del perfectament conservat barri antic, amb elegants hotels "particuliers". La plaça de la Bilange serà un bon punt de partida per la visita, amb la "grande-rue", la plaça de Sant Pere.. Etc. Trasllat a l'aeroport. Vol directe. Arribada cap a les 18 horesVisitarem