Borgonya. Paisatges del Jura. Monestirs i arquitectures.


Del 12/08/2017 al 19/08/2017
8 dies
per persona 1150
 • Del 12/08/2017
  al 19/08/2017
 • 8 dies
 • Taules i pobles
 • Clàssic
 • Avió
 • Arquitectura

 • Pau Marquès

Descripció

Borgonya. Paisatges del Jura. Monestirs i arquitectures.

Suaus camps cultivats de vinyes que proporcionen alguns dels millors vins del món; monestirs que recorden altres temps, esplèndids a vegades, i celestials, místics i foscos en altres ocasions; xicotetes ciutats amb carrers i places per a vianants, situades al centre d’un país que ha fet un gran esforç per a conservar-les per al futur, conduint-nos a les arrels més profundes de França. Una passejada per la vida lenta i feliç de la gent del camp, que sap gaudir d’un bon got de vi; un viatge que discorrerà amb un altre ritme.

Inclou

 • Avió
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Totes les excursions.
 • Hotel
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 23/03/2017

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Pau Marquès
Professor de literatura i italianista.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1150 € + 108 € de taxes


Programació

12 agost.  Besançon.

Concentració a primera hora del matí a l’aeroport de Manises. Vol directe a Zurich. Temps lliure a la ciutat de Víctor Hugo i dels germans Lumiere, bastida en un dels meandres del riu Doubs, destaca l’enorme ciutadella, la romànica St. Jean i el palau Granbelle. Hotel a Dijon 6 nits.

13 agost . Dijon

Passeig per l’antiga capital del Ducat de Borgonya, ciutat monumental de la qual destaquem El Palau dels Ducs; l’església de Notre Dame, obra mestra del gòtic borgonyó; els carrers de vianants amb les característiques cases amb estructura exterior de fusta i un esplèndid museu de belles arts.

14 agost. Fontenay-Semur

Visita de la bellíssima abadia de Fontenay. Austeritat i sobrietat cistercenca. De vesprada temps lliure a la pintoresca ciutat medieval Semur-en-Auxoix, situada sobre un tossal a la vora d’un meandre del riu Armançon. Cal destacar-hi el nucli antic i les diverses vistes panoràmiques que donen la seua ubicació.

15 agost. Citeaux-Tournus-Beaune

Trasllat i visita del monestir Mare de l’orde del Císter. Visitarem Tournus, antiga ciutat Borgonyona, situada al centre d’una important regió vinícola. Tot seguit trasllat a Beaune, antiga capital dels ducs de Borgonya. Cal destacar-hi la muralla fortificada del segle XIV,  Nôtre Dame, el Museu de Borgonya, i la joia de l’arquitectura flamenca, l’Hotel-Dieu.

16 agost. El Jura

Baume-les-Messieurs submergida en un escenari natural de gran puressa, del qual formen part les Roches de Baume. De vesprada Les Salines Reials que trobarem al bosc de Chaux, projecte arquitectònic de la Il·lustració que pretenia racionalitzar els processos industrials segons un ordre filosòfic. La casa del director recorda La Rotonda de Palladio, amb el seu frontó en forma de peristil.

17 agost.  Vezelay-Parc Naturel Régional du Morvan

Trasllat al famós poble de Vezelay, l’església de Ste. Madeleine està considerada com un dels millors monuments medievals de França (des d’ací ix un dels camins compostel·lans). Vesprada a Parc Naturel Régional du Morvan.

18 agost. La Capella de Notre Dame Du Haut.

Capella de culte catòlic bastida el 1950 per l'arquitecte Le Corbusier.Aquest edifici se'n ix dels principis d'estandardització donant lloc a una resposta específica. Dominant el paisatge, el temple manté una relació sagrada amb els seus voltants, i a la distància, les muntanyes del Jura.La naturalesa de l’indret va donar lloc a un conjunt arquitectònic que té moltes semblances amb l'Acròpolis, des de l'ascens en el fons del tossal fins als esdeveniments arquitectònics i de paisatge al llarg del camí, no es pot veure l'edifici fins que no s'aconsegueix quasi totalment el cim del tossal. Hotel a Zurich.

19 agost. Tornada

Trasllat a l’aeroport de Zurich i vol directe a València. Arribada cap a les 19h hores.Visitarem